• Atlas osobliwości kulinarnych. Przewodnik poszukiwacza smaków

Autor Dylan Thuras,Cecily Wong
Data wydania 2022-09-30
Format 18,5x27,5
Oprawa twarda
Stron 448
Wydawca Sonia Draga
Wydanie 1
Tłumaczenie Maciej Potulny
109.90
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Odbiór Osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 50 szt.
ISBN 978-83-66661-85-1
EAN 9788366661851

Atlas osobliwości kulinarnych jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas - pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek. - Tom Colicchio, kucharz i aktywista

Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących. - Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate

Niezwykły festiwal różnorodności - prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść. - José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen

Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji. - Kyle MacLachlan, aktor i producent win

SMAKUJ ŚWIAT!

Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii - na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze - wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę - choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci