• Farina. Kuchnia śródziemnomorska

Autor Bartłomiej Kieżun,Monika Turasiewicz
Data wydania 2022-09-07
Format 21x25,8
Oprawa twarda
Stron 288
Wydawca Znak Koncept
Wydanie 1
80.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 3 szt.
ISBN 978-83-240-8479-1
EAN 9788324084791

FARINA- KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.

Mąka, wino, ryba i oliwa - składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.

Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.

Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:

·cappuccino kalafiorowe z truflą,

·ravioli z jagnięcym ragù,

·krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,

·chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,

·chłodnik z szyjkami raków,

·krewetki w miodzie z chili

·homar à la thermidor,

·wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,

·lawendowa panna cotta.

Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.

Pozwól sobie na śródziemnomorską podróż i kulinarny luksus

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci