• Florencja. Od Dantego do Galileusza

Autor Paul Strathern
Data wydania 2023-09-27
Format 16,2x22,2
Oprawa twarda
Stron 480
Wydawca HI:STORY
Wydanie 1
Tłumaczenie Anna Dzierzgowska
Brak towaru
64,79 zł Brutto
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 15,00 zł Brutto
Odbiór osobisty 0,00 zł Brutto
Paczkomaty InPost 15,00 zł Brutto
Kurier DPD 17,00 zł Brutto
Kurier DPD(Pobranie) 19,00 zł Brutto
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-8135-323-6
EAN 9788381353236

Co łączy Boską komedię, uśmiech Mona Lisy, posąg Dawida, kopułę katedry Santa Maria del Fiore, ciąg Fibonacciego, makiawelizm i Medyceuszy?

Florencja.

Poznaj wielkich myślicieli, artystów, matematyków i architektów, których idee dały początek renesansowi. Odwiedź miasto, które przez 400 lat wpływało na historię Europy.

Pełna wyrazistych szczegółów i z werwą napisana „Florencja" jest świetnym wprowadzeniem w historię miasta i jego wybitnych mieszkańców - twórców renesansu.

„Publishers Weekly"

Paul Strathern to szkocko-irlandzki pisarz i naukowiec. Studiował w Trinity College w Dublinie, po czym przez dwa lata służył w marynarce handlowej. Pisze powieści, a także książki z zakresu filozofii, historii, literatury, medycyny i ekonomii - cieszą się one dużą popularnością i zostały przetłumaczone na ponad dwadzieścia języków. Jest autorem dwóch serii książek wprowadzających w zagadnienia naukowe: „Philosophers in 90 Minutes" oraz „The Big Idea. Scientists Who Changed the World". W 1972 roku otrzymał Somerset Maugham Award za powieść historyczną „A Season in Abyssinia", był również nominowany do Aventis Prize za książkę o historii chemii„Mendeleyev's Dream".

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.