• Francja na talerzu

Autor Francois-Regis Gaudry
Data wydania 2023-10-11
Format 24,7x33,5
Oprawa twarda
Stron 434
Wydawca Znak Koncept
Wydanie 1
Tłumaczenie Agnieszka Dywan
186.29
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 50 szt.
ISBN 978-83-240-9402-8
EAN 9788324094028

VADEMECUM

kuchni francuskiej.

Znajdziesz tu

WSZYSTKO,

co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

 

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?

Kto mieszka w serze casgiu merzu?

Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?

Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?

Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?

Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

 

350 zagadnień do rozgryzienia,

1250 specjałów do spróbowania,

375 przepisów do przetestowania,

260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,

setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot...

 

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek...

 

 

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?

Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

 

Bon appétit!

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci