• Happy food 2. 0 co jeść by szczęśliwie żyć

Autor Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
Data wydania 2019-09-18
Format 17x24
Oprawa Miękka ze skrzydełkami
Stron 240
Wydawca Burda Książki
Wydanie 1
Tłumaczenie Agata Teperek
35.69
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 1 szt.
ISBN 978-83-8053-609-8
EAN 9788380536098

50 pysznych dań kojących ciało i duszę!

Przyprawiające o zawrót głowy fakty!

Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły!

Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać!

Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę, a także na środowisko, zrównoważoną produkcję żywności, dobro zwierząt oraz na nasze serce i resztę organizmu.

Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak zastosować ją w praktyce. Przekonują, że poczucie szczęścia gwarantuje nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera zrównoważony rozwój środowiska. Od spożywanych przez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, ale i kondycja planety.

To książka dla każdego, kto rozumie już, że ciało i umysł są ze sobą połączone oraz że dieta i flora bakteryjna mają w obu wypadkach decydujące znaczenie.

  • Jak bakterie jelitowe wpływają na uczucia?
  • Czym jest żywienie spersonalizowane?
  • Co daje mindful eating?
  • Na czym polega psychobiotyczny kurs gotowania?

Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci