• Kuchnia indyjska. Wegetariańskie smaki świata

Autor Roopa Gulati
Data wydania 2022-11-07
Format 16,5x24
Oprawa miękka
Stron 176
Wydawca PUBLICAT
Wydanie 1
Tłumaczenie DOMINIKA KIELAN
34.31
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 6 szt.
ISBN 978-83-271-2646-7
EAN 9788327126467

Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na przepyszne pakory ze szpinaku, chrupki kalafior w sosie szafranowo-migdałowym, kofty z paneeru i ziemniaków oraz tradycyjny chana dal. Recepturom towarzyszą znakomite fotografie Davida Loftusa.

Prezentując czytelnikowi 70 wspaniałych potraw, Roopa Gulati jednocześnie zdradza tajniki tradycyjnych technik gotowania oraz składników w kuchni indyjskiej. Charakterystyczne mieszanki przypraw umożliwią każdemu stworzenie prawdziwej wegetariańskiej uczty w stylu indyjskim w zaciszu własnego domu.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci