• Majorka. Pascal Lajt

Autor Natalia Nescieruk-Procner,Artur Procner
Data wydania 2024-04-24
Format 11,5x19
Oprawa Miękka ze skrzydełkami
Stron 160
Wydawca Pascal
Wydanie 1
Seria Pascal Lajt
23.18
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 1 szt.
ISBN 978-83-8317-310-8
EAN 9788383173108

Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym

-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?

-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?

-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?

-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?

Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!

Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy. Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat. Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.

Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka

Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak. Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu. Dodaje się je do pysznych sosów sofrits, konfitur pomidorowych, sałatek lub po prostu do chleba z oliwą.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci