• Mumio. Sekrety górskiego balsamu

Autor Iwan Nieumywakin
Data wydania 2018-02-14
Format 14x20
Oprawa miękka
Stron 120
Wydawca Hartigrama
Wydanie 1
29,61 zł Brutto
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 15,00 zł Brutto
Odbiór osobisty 0,00 zł Brutto
Paczkomaty InPost 15,00 zł Brutto
Kurier DPD 17,00 zł Brutto
Kurier DPD(Pobranie) 19,00 zł Brutto
Dostępność 1 szt.
ISBN 978-83-62185-27-6
EAN 9788362185276

Od starożytności zapiski wspominały o tajemniczej smolistej substancji, która wyciekała ze szczelin skalnych w wysokich górach w wielu miejscach świata. Przypisywano jej niesamowite wprost właściwości zdrowotne. Pisała o niej większość starożytnych lekarzy, którzy położyli podwaliny pod rozwój medycyny. Począwszy od dawnych tybetańskich zapisków, przez związane z farmacją wzmianki Arystotelesa, aż do traktatów Awicenny podkreślano wszechstronność tego środka.
Czym jest ta obecna pod wieloma nazwami substancja? Środek ten nazywany był górskim woskiem, balsamem góry, krwią góry, smołą górską, potem skały. Występuje też u nas często pod nazwą Shilajit. Jakie jest jej pochodzenie i skład? Co mówi o niej współczesna nauka? Po przeczytaniu tej książki będziesz wiedział więcej o składzie i tajemniczym pochodzeniu mumio. Poznasz również niechlubny, związany z Egiptem, rozdział tej opowieści. Lecz przede wszystkim książka ta stanowi źródło wielu przepisów wykorzystania mumio w profilaktyce i leczeniu mnóstwa przypadłości. Iwan Nieumywakin opowiada o używaniu mumio w lecznictwie ludowym od najdawniejszych czasów oraz przedstawia historię radzieckich badań nad tym zagadkowym, lecz coraz bardziej popularnym środkiem.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.