• Pogoda na torty i słodkie kreacje / Sesongen for bløtkaker og lekre åndsverk wer. polsko-norweska

Autor Teresa Pogoda
Data wydania 2024-10-31
Format 2,5x30,5
Oprawa twarda
Stron 160
Wydawca EBOOKnij to
Wydanie 1
89.10
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 6 szt.
ISBN 978-83-64923-32-6
EAN 9788364923326

Marzę o tym, żeby każdy człowiek mógł zrobić swoje przyjęcie, iście królewskie! I tu nie chodzi o pieniądze, o zdolności, ale o celebrację wspólnych relacji. Tort ma sprawić radość! Jest jak muzyka, która przemija, ale pozostaje zarówno w pamięci jak i głęboko w sercach.

Książka "Pogoda na torty i słodkie kreacje" - wydana jest w formie kolorowego albumu w formacie A4. Pisana jest równocześnie w dwóch językach polskim i norweskim (co stanowi również ciekawą formę nauki języka norweskiego).

Książka inspiruje i uczy.

Pokazuje podobieństwa i różnice między Polską a Norwegią. Pokazuje miłość do tworzenia małych dzieł sztuki i zwyczajów na uroczystościach, gdzie króluje tort.

Poza inspiracjami, anegdotami, historiami, przepisami jest to również poradnik, w którym za pomocą zdjęć i opisów można nauczyć się, jak wykonać tort, jak zrobić plaster miodu na torcie, jak dekorować ciasteczka, jak namalować kwiaty na lukrze i wiele innych.

Książka pokazuje, że każdy z nas może być wyjątkowy i że nawet z maleńkiej uroczystości rodzinnej może zrobić wspaniałe królewskie przyjęcie. Autorka rozbudza w czytelniku pasję do pieczenia, dekorowania i pięknego podania cukierniczych kreacji.

Pogoda na torty i słodkie kreacje, to:

  • 160 stron wysokiej jakości wydruku;

  • 9 rozdziałów tematycznych w tym 6 dotyczących ceremonii i świąt w Norwegii i Polsce;

  • 5 inspiracji tematycznych dla samodzielnego wykonania tortów;

  • 30 stron poradnikowych, a w nich np.:

- pokrywanie ciasta lukrem królewskim;

- etapy składania tortu;

- artystyczne malowanie ciasteczek i wiele innych;

- przepisy na pyszności, takie jak:

- syrop kawowo-rumowy do nasączania tortów;

- ganasz;

- fondue-lawa;

- charytatywny tort "Podaj Dalej".

Z tej słodkiej opowieści każdy dowie się jak przygotować Kransekake i tradycyjne norweskie ciasteczka. Teresa Pogoda opisuje w niej nie tylko historię i tradycję, ale także przekazuje praktyczne przepisy i przeprowadza czytelnika po najnowszych trendach cukierniczych.

Album może być także wyjątkowym i efektownym upominkiem dla pasjonatów cukiernictwa.

Co mówią o książce inni?

"Takiej książki z pewnością jeszcze nie było - to nie tylko podróż w inne, wyciszone i przepełnione spokojem Skandynawii miejsce, lecz przede wszystkim pomost między kulturami - fantastyczna pozycja dla tych, którzy już przeczytali wszystko o dekorowaniu tortów - tutaj dostaniecie jeszcze więcej. Dusza artystyczna autorki przejawia się na każdej karcie tej książki".

polska cukierniczka i szkoleniowiec Anna Daraż

"To najpiękniejsza deserowa opowieść jaką widziałam. Każdy szczegół i mistrzowski dotyk autorka zaznacza wszystko to, co najważniejsze w cukiernictwie. Bardzo jasne receptury i cudowne historie udekorowane są pięknymi zdjęciami. Dla bardziej uważnych jest też niespodzianka, a mianowicie do odkrycia fakt, że jest to trening życiowej energii. Bo delektując się smakiem albumu widać, że to przepiękny, przesłodki kunszt, kolorowy, ale z gustem i klasą, wykonany tak, że się chce oglądać, marzyć, aż ślinka leci.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci