• Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki wyd. 2022

Autor Sonoko Sakai
Data wydania 2022-04-01
Format 21,5x26
Oprawa twarda
Stron 304
Wydawca Znak JednymSłowem
Wydanie 2
Tłumaczenie Monika Skowron
79.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 3 szt.
ISBN 978-83-240-8564-4
EAN 9788324085644

Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!

Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość.Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.

Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.

·Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.

·Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.

·Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...

·I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!

„Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju". Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse

„Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty". „Los Angeles Times"

„Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni". Christine Muhlke,„The New York Times"

„Szczera, poetycka... Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni". Tara Duggan,„San Francisco Chronicle" „Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania... 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami". Booklist" „Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania". „Publishers Weekly"

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci